Forum członków i sympatyków PTTK
login:  
hasło:  

Zgłoszenie do moderatora

Jeżeli uważasz, że ta wiadomość łamie regulamin naszego forum lub netykietę albo w inny sposób narusza zasady dyskusji - zgłoś to do moderatora.

Zgłaszana wiadomość

Temat: Re: Glajcha, breja, glumza?..
Autor: Rentgen
Data: 2003-02-12 10:47:22

Żurek z torebki (amino najlepszy) rozrabiamy z zagotowana wodą.
Dorzucamy cebulkę (drobno pokrojoną, surową i niepodsmazoną) i czosnek (dużo, i tak wszyscy jedzą, niema problemu z zapachem).
Dorzucic pokrojony boczek i kiełbasę (moze byc w plasterkach, mi sie bardziej podoba wersja z całym kawałkiem na łebka).
I niech to sie wszystko popartoli.

Acha i jeszcze przyprawy, oczywiście sól i pieprz, wegeta, koperek lub pietruszka (albo jedno albo drugie bo sie gryzą). Mozna jeszcze na koniec chlapnąć śmietany.

No i oczywiscie jajeczko na twardo.
Jemy z chlebem. :-)

Nie wiem czy wersja jest zgodna z tradycja kuchni polskiej ale na wyjazdach sie sprawdza.

Do Łukasza: jemy z osobnych menażek, kazdy ze swojej :-)

Formularz zgłoszenia

Przedstaw się
Podaj swój e-mail
Wpisz rok założenia PTTK
zabezpieczenie antyspamowe
Uzasadnienie
Dlaczego zgłaszasz tą wiadomość?