Zgłoszenie do moderatora
Jeżeli uważasz, że ta wiadomość łamie regulamin naszego forum lub netykietę albo w inny sposób narusza zasady dyskusji - zgłoś to do moderatora.
Zgłaszana wiadomość
Temat: Re: Glajcha, breja, glumza?..
Autor: Basia Z.
Data: 2003-02-10 07:52:32
"Pulpa" jest ogólnogórnośląskie, bo tak samo nazywa się w SKPB Katowice.
Sposób gotowania jest inny niż warszawski. W Warszawie najpierw robi się osobno sos, potem wszystko miesza, w Gliwicach wrzuca wszystko do kotła od razu.
Gliwicki przepis na pulpę mojego autorstwa można znaleźć www.e-gory.pl.
Dużą różnicą jest to ze do naszej pulpy daje sie czerwoną fasolkę, kukurydzę, groszek, kapustę kiszoną, pokrojony żółty ser i dużo przecieru pomidorowego.
Pozdrowienia.
Basia